Мостиська міська рада

Львівської області

У Мостиській громаді відзначили День українського добровольця

Дата: 15.03.2021 11:33
Кількість переглядів: 775

Фото без опису

14 березня в Україні відзначали День українського добровольця. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу серед молоді, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих батальйонів у Мостиській громаді провели тематичні заходи:

- у Народному домі с. Зав'язанці. День українського добровольця - це свято людей, які за покликом свого серця стали на захист України та боролися за Незалежність i стали гордістю свого народу.

- в Народному домі с. Пнікут звучала пісня: «ДОБРОВОЛЕЦЬ», у виконанні Анастасії та Олесі Воньо, музика - Кшиштоф Мушак. У бібліотеці НД організовано книжкову виставку: «ПАТРІОТИЗМ НЕ МАЄ ВІКУ», присвячену хроніці подій на Майдані, створенню Національної Гвардії України, участі представників добровольчих формувань в ООС (АТО).

Ми пишаємося нашими героями й бережемо світлу пам'ять про тих, які загинули, захищаючи нас та нашу землю.

- НД с. Буховичі приєднується до вітання. Сьогодні вітаємо всіх добровольців. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою та перемоги! Батькам дяка і шана за синів. Нехай вас оберігає Бог.

- у бібліотеці с. Княгиничі організовано тематичну поличку "Бійці-добровольці - взірець мужності та патріотизму" біля якої проведено бесіду "Мужні сини та дочки нашого народу".

- виставка-пам'ять "ФЕНОМЕН УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ" сформована користувачами та працівниками культури с. Хоросниця. "Феномен" притаманний українцям здавна, а виставка розкриває його на різних історичних етапах. Нехай кожен з нас торкнеться пам'яттю цього священного вогню-частинки вічного. Світло свічок нехай буде даниною тим, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам'яті. Нехай жодне серце не зупиниться на полі бою, нехай Богородиця захистить Вас від ворожої кулі, а Господь допоможе перемогти у війні.

Слава Україні! Слава Українським Добровольцям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора