Мостиська міська рада

Львівської області

Відбулася урочиста академія «Поетеса на злому століть» приурочена 150-річчю від дня народження Лесі Українки

Дата: 26.02.2021 12:51
Кількість переглядів: 956

Фото без опису

25 лютого відбулася урочиста академія «Поетеса на злому століть» у Мостиському міському Народному домі, приурочена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Ведуча Марія Бішко у своєму виступі розкрила багатогранну творчу особистість Лесі Українки: «Ця геніальна волинянка відома не лише своєю літературною діяльністю, активною громадською позицією, любов’ю до всього рідного, а й неймовірною силою духу і сталевим незламним характером. Гордість нації, одна з фундаторок новітньої української літератури». Розповіла про нащадків, які живуть за межами України. Презентувала також світову велич Лесі Українки, підтверджуючи цікавими фактами.

Учні 4-Б класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 I-III ступенів» представили театрально-музичну композицію «Лесині казки» (художній керівник Гусяк Оксана Богданівна).

Горлова Андріана та вихованці гуртка «Живчик» ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів» презентували музично-літературну композицію «Я Мавка – дочка волинського краю» (художній керівник Ціруг Оксана Ярославівна).

Гуртківці Мостиського будинку дитячої та юнацької творчості розкрили різнопланово творчість Лесі Українки: - Лучечко Іра декламувала поетичний етюд «Давня весна», інсценізували казки «Круть і Верть» за редакцією Олени Пчілки (художній керівник Богуцький Зеновій Григорович гуртка «Ляльки і діти») та Лесі Українки «Лелія» (художній керівник театрального гуртка Козак Зеновія Володимирівна);

Школярі Мостиської дитячої школи мистецтв підготували:

- ліричний український танець (художній керівник Нуцковський Мар’ян Владиславович);

- український сюжетний танець «Мавка» (художній керівник Олійник Світлана Михайлівна);

- новелу Лесі Українки «Твої листи пахнуть зів’ялими трояндами» декламувала під музику Баран Юлія (художній керівник Каранько Марія Юріївна);

- театральну замальовку «О! Не журися за тіло…» - вихованці «Ляльки і діти (художній керівник гуртка «Ляльки і діти» Богуцький Зеновій Григорович);

- у фойє Народного дому на мольбертах представили живописну виставку «Творчість Лесі Українки» (викладач образотворчого мистецтва Іванська Світлана Валеріївна).

Сучасна молодь знає і пропагує творчість Дочки України, твердо переконана, що її художнє слово – це міцна зброя, яка є актуальною на сучасному етапі. Її слово будить народ до боротьби за волю, за правду.

Лесю Українку ми завжди пов’язуємо з патріотизмом та любов’ю до рідного краю, з усвідомленням своєї сутності та приналежності до української нації.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора