Мостиська міська рада

Львівської області

В бібліотеці с. Буховичі проведено літературну годину "Незгасаюча зірка України"

Дата: 24.02.2021 09:43
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

25 лютого 2021 року в Україні та діаспорі відзначатимуть значну ювілейну дату - 150 років від дня народження Лесі Українки.

До цієї події в бібліотеці с. Буховичі проведено літературну годину "Незгасаюча зірка України" та оформлено літературну полицю "Мрії зламане крило". Ключник Марія, Брицька Христина та Брицька Марта декламували вірші геніальної поетеси.

Лариса Петрівна Косач (Леся Українка) народилася у 1871 р. в Новоград-Волинському в інтелігентній сім'ї. Волинь і Полісся - це край дитинства Лесі Українки. Маленька Лариса вирізнялася лагідною вдачею, працьовитістю, здібностями до поезії та музики.

З 1881 р. вона сильно застудилась, що призвело до важкої хвороби впродовж життя. Через хворобу вона не могла ходити до школи. Але освіту вона здобула самотужки. Мала глибокі та різносторонні знання. Її життя було тісно пов'язане з українською культурою. Її твори утверджують ідеали свободи, гуманізму та людського братерства. А сама Леся Українка була людиною виняткової мужності, принциповості та духовної краси. Померла талановита поетеса у 1913 р.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора