Мостиська міська рада

Львівської області

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 16:44
Кількість переглядів: 1013

Фото без опису

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні. В цей день Україна вшановує героїв, які віддали своє життя захищаючи ідеали демократії, європейський вибір України, свободу та гідність українців.

Сьогодні, 19 лютого, у Мостиському міському Народному домі відбулася героїко-патріотична акція «Пам’ятаймо героїв!». На заході були присутні Мостиський міський голова Мирослава Пельц, заступник голови Яворівської районної ради Володимир Горбацьо, духовенство, учасники Революції Гідності та ООС (АТО), громадськість.

Акція розпочалося з перегляду короткого фільму про події Революції Гідності, а також відправлено панахиду за Героями Небесної Сотні. Опісля представники влади, учасники Революції Гідності та ООС (АТО), громадськість, школярі поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» та запалили свічки пам’яті біля символічної стіни Героїв Небесної Сотні.

«Пройшло вже сім років від найстрашніх днів і ночей Революції Гідності, сім років, як душі наших Героїв Небесної Сотні відійшли у вічність через секундний постріл у груди, спину, голову, а разом з тим у саме серце України і кожного українця зокрема!!!» - зазначила міський голова Мирослава Пельц.

Також своїми спогадами, із присутніми у залі, поділився учасник цих подій Роман Яксманицький. «Вперше ми прибули до столиці відразу після побиття студентів, вдень майдан був схожий на муравельник, кожен виконував якусь роботу, хтось займався харчуванням, хтось доставкою товарів, медики робили свою роботу, решта людей будували барикади…», - з тремтінням у голосі розповідав Роман. «Цей день назавжди змінив життя цілої країни, а особливо хлопців та дівчат котрі були в епіцентрі жахливих подій…»

Патріотичні пісні та вірші лунали у виконанні молоді та учасників художньої самодіяльності.

витає дух нескореної волі,

гримлять щити, молитви і пісні,

рядами рівними між нас ідуть герої,

усі, хто голову поклав в ці темні дні…

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора