Мостиська міська рада

Львівської області

До уваги платників податків

Дата: 09.02.2021 17:35
Кількість переглядів: 429

Ви не здійснювали діяльність, як суб’єкт господарювання протягом звітного періоду і в податковому звіті відсутні будь які показники?

У цьому разі податкову декларацію можна не подавати до контролюючого органу.

Це передбачено ПКУ.

Так відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Про це, а також про призупинення діяльності та подання звіту по ЄСВ в індивідуальній податкові консультації ДПС України №4334/ІПК/99-00-05-05-02-06 від 21.10.2020 р.

За січень, лютий та березень 2021 року щомісячні звіти по єдиному внеску (Додаток 4) за старою формою вже не подаються. Платники ЄСВ звітуватимуть за новою об’єднаною формою щоквартально.

За I квартал 2021 р. звітність подаватиметься у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) за основним місцем обліку платника ЄСВ.

Форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок), за якою подається об’єднана звітність, затверджено наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (далі – Наказ № 773).

Також він містить інформацію щодо сум нарахованого ЄСВ (з розбивкою по місяцях звітного кварталу).

Розрахунок подається податковими агентами та платниками ЄСВ лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником ЄСВ протягом звітного періоду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора