Мостиська міська рада

Львівської області

Вихованці гуртка «Джура» провели зимовий вишкіл-змагання присвячений борцям за волю України

Дата: 01.02.2021 15:39
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

У День пам’яті Героїв Крут вихованці гуртка «Джура» (Берегівський ЗЗСО) у Королинському лісі провели зимовий вишкіл-змагання присвячений всім борцям за волю України.

На місці криївки УПА учасники заходу вшанували хвилиною мовчання наших героїв, а після цього провели навчання та змагання на бігових лижах по засніжених схилах Королинського лісу.

Гарна зимова погода, сприятливий для лижних змагань рельєф допомогли учням навчитися долати зимові перешкоди у вигляді снігових заметів, пагорбів, крутих підйомів та спусків, позмагатись у вправності катання на бігових лижах. Під час проведення заходу учні дізналися про те, як 29 січня 1918 року юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами. Саме тоді на Чернігівщині недалеко від залізничної станції Крути, добровольчий Студентський Курінь, що складався із 300 юнаків-студентів, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступив нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч.

Пізніше у Берегівській школі діти переглянули фільм "Крути 1918", а на лінійці вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність своєї держави. Учнями 6-7 класів було організовану виставку малюнків: «Навіки молоді». Учні 9 класу словами історичних документів, полум’яними рядками поетів розповіли про подвиг молодих гімназистів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора