Мостиська міська рада

Львівської області

У Мостиській громаді відзначили День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2021 12:12
Кількість переглядів: 774

Фото без опису

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Також до вшанування цього подвигу долучилась Мостиська громада. Заходи відбулись у закладах освіти та культури:

- як символічно звучать слова Павла Тичини, присвячені пам’яті загиблих у нерівному бою на залізничній станції Крути. Влучно кажуть: «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» (директор Сидорак М. М.) класний керівник Романченко В. С. та учні 10-А класу підготували онлайн-захід, присвячений Дню пам’яті Героїв Крут. Старшокласники розповіли про трагічну битву, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. У серцях українців бій під Крутами назавжди залишиться неспростованим фактом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

В молитвах всіх героїв пригадаєм

Живим у Бога будем щедрості просить

Воскресне дух, я всіх вас закликаю

Людської пам’яті свічу яскраву запаліть.

- у філії «Судковицький ЗЗСО І-ІІ ст.» було проведено флешмоб до Дня пам'яті героїв Крут. 103 роки тому біля залізничної станції Крути відбувся бій більшовицьких загонів із добровольцями-студентами, трагічна загибель яких стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

 

 

Фото без опису- у НД с. Буховичі вшанування пам'яті героїв Крут.

Спом'янімо в пісні славу Крутів,

найсвятіше з наших бойовищ!

Крути! Крути! — смолоскип в майбутнє.

Підіймімо наші душі ввиш!

 

 

 

Фото без опису- у НД с. Пнікут спільно з бібліотекою було проведено годину історичної пам'яті "ЗГАДАЙМО ЮНІСТЬ, ЩО ГОРІЛА В КРУТАХ".

У пам'яті нашого народу зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників.

Перші згадки і справжня, реальна оцінка захисників Крут відбулася вже після набуття Україною незалежності. 300 хлопчиків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.

У НД с. Пнікут проведено інформаційну годину, мета якої розкрити причини трагедії під Крутами, виховувати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців на незалежність України.

Директор НД - Григорчук О. І, художній керівник - Осідач В. М, бібліотекар-Гнатишак М. М.

Фото без опису- працівники культури с. Арламівська Воля провели бесіду за круглим столом "Тут юнь прекрасна і свята, встелила землю в мить єдину" присвячену 103-й річниці Дня пам'яті героїв Крут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора