Мостиська міська рада

Львівської області

Відбулася нарада з головами методичних об’єднань

Дата: 18.01.2021 10:41
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

Нещодавно відбулася інформаційно-методична нарада «Моніторинг алгоритму діяльності МО з навчальних предметів за I семестр 2020/2021 н. р.» з головами 22 методичних об’єднань.

Участь у нараді брали Надія Гнатовська - в. о. начальника відділу освіти, молоді та спорту, Ганна Андраш, Марія Бішко - методистки, Лідія Гиз - директорка інклюзивно-ресурсного центру Мостиської міської ради.

Надія Гнатовська відзначила, що міжшкільні методичні об’єднання вчителів здійснюють навчально-методичне забезпечення середньої освіти та позакласну діяльність з предметів, організовують вдосконалення відповідної фахової освіти і кваліфікації педагогічних працівників згідно з рівнями, визначеними законодавством, адже керівниками методичних об’єднань призначено вчителів з відповідною фаховою освітою.

Очільниця освіти зазначила, що сучасний світ ставить високі вимоги до діяльності людини, конкурентноспроможною може бути лише по-справжньому компетентна особистість.

Аналіз керівників МО свідчить про те, що:

- організовано супровід професійного розвитку вчителів на виклики сьогодення;

- підвищується ефективність освітнього процесу в умовах пандемії (класичне, дистанційне та змішане навчання);

- вивчається та впроваджується перспективний педагогічний досвід;

- застосовуються найбільш ефективні технології, методи навчання;

- використовуються організаційно-педагогічні рекомендації та поради щодо проведення дистанційного навчання зі здобувачами освіти. Практично вдосконалюється фахова компетентність на освітніх навчальних платформах: Google Classroom, ZOOM…

- підготовлено власні відеоролики з навчальних предметів для дистанційної форми навчання;

- успішно впроваджується концепція НУШ, державного стандарту початкової освіти на засадах компетентнісного підходу;

- обговорюються інструменти роботи, методи та техніка щодо навчання дітей з особливими освітніми потребами (інклюзивна форма навчання).

На засіданнях методичних об’єднань розглядаються найактуальніші питання з урахуванням методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

Окрім того, з метою висвітлення методичної роботи голови МО постійно готують інформації та дописи, які розміщують на веб-ресурсах та сторінках соціальних мереж.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора