Мостиська міська рада

Львівської області

Про роботу Пнікутської амбулаторії

Дата: 02.09.2020 15:12
Кількість переглядів: 2071

Важливе місце в системі охорони здоров’я Мостиської міської ради займає Пнікутська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини.

З лікарями амбулаторії мають заключені декларації жителі сіл Крукеничі, Пнікут, Воля Садківська, Хлиплі, Буховичі, Острожець, Крисовичі, м. Мостиська. Є також жителі м. Львова, Самбірського району.

Такій популярності амбулаторія завдячує високому професіоналізму своїх працівників. Особливо хочеться відзначити лікарів. Сімейний лікар Данчівська Ольга Леонідівна хоч і молода, але показала себе як чуйний і професійний лікар, однією з перших в районі набрала весь ліміт пацієнтів, є учасником міжнародних проектів розвитку сільської медицини від Unisef, МОЗ України, єдиний сімейний лікар Мостищини яка пройшла відбір і отримала грант на навчання у проекті «Громадське здоров’я України» у 2019 р. у м. Одеса. Разом з медсестрою Козловською Даниїлою завдяки наполегливій роботі та участі у тренінгах мають найвищий показник по району охопленням дітей щепленнями. Їм батьки довіряють і прислухаються. Завідувач амбулаторії - Купер Мар’яна Григорівна, уважний лікар, з якою ще бажаючі можуть підписати декларацію.

Також в амбулаторії функціонує денний стаціонар на 10 ліжок, в якому трудиться Дорош Казимира. Це професіонал, яка вміє і робить всі можливі види ін’єкцій та медичних маніпуляцій.

Особливо хочеться відзначити лаборанта Середяк Лесю Степанівну, яку знають і цінують за її точність і правдивість аналізів. Проводить загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі з мікроскопією, глюкозу крові, тест на ацетон.

Функціонує фізіотерапевтичний кабінет, ЕКГ апарат, аптека.

Великих змін амбулаторія зазнала після переходу у склад ЦПМСД Мостиської міської ради. Вперше за останні 40 р. тут відбувся капітальний ремонт: перекрили дах, оновили фасад, встановили водовідведення, каналізацію, провели повну реконструкцію теплових мереж і заміну котла, обладнали нові санвузли, закупили пральну машину, замінили меблі, інструментальні столи, відремонтували огорожу і розробили ландшафтний дизайн з новим садом. Завдяки злагодженій роботі міської ради сімейна амбулаторія забезпечується безперебійно реактивами та всім необхідним для лабораторії, повністю укомплектовано ліки для невідкладної допомоги, закуплено ноутбуки та принтери, заробітна плата виплачується завжди вчасно і в повному обсязі.

Графік роботи амбулаторії зручний для відвідувачів - з понеділка по суботу.

Починаючи з червня 2020 року сімейні лікарі амбулаторії почали фіксувати у своїх пацієнтів перші захворювання на Covid-19, з цього часу дещо змінився процес прийому пацієнтів: рекомендовано попередньо зателефонувати сімейному лікарю та узгодити дату час прийому, це зроблено щоб розділити потоки хворих з температурою та підозрами на коронавірус і, наприклад, дітей на медогляди та щеплення. Для проведення щеплень відводиться 3 р на місяць окрема субота, коли лікар та медсестра лише вакцинують і оглядають діток та дорослих без ознак хвороби. Весь персонал працює в засобах захисту та дотримується всіх необхідних протиепідемічних заходів, щоб якомога довше залишатись на сторожі здоров’я наших пацієнтів чого і від них просимо. Прості правила: вдягати маску, вчасно її змінювати, дистанція та миття рук убезпечать від інфікування. При вході в амбулаторію та в приміщеннях санвузлів є в достатній кількості деззасоби та рідке мило як для відвідувачів так і персоналу.

Про чистоту в амбулаторії дбає молодша медсестра, завдяки її старанням завжди чисто та затишно, в денному стаціонарі чиста постіль, а відвідувачів завжди зустрічає чистота і порядок. В повному обсязі  забезпечується необхідним інвентарем та миючими засобами.

Сімейна медсестра Фольта Наталія завжди на вістрі всіх медичних подій, 2 р поспіль бере участь у тренінгах та конференціях департаменту охорони здоров’я, була учасником мобільної виїзної бригади на заборі тестів на коронавірус з 01.04 до 01.07.2020 р, контролює і вчасно поповнює запас ліків в амбулаторії а також займається веденням звітної документації.

Довідково.

Працівники амбулаторії:

  1. Завідувач амбулаторії, сімейний лікар – Купер Мар’яна Григорівна, стаж роботи 21 р, кількість декларацій - 850.
  2. Сімейний лікар Данчівська Ольга Леонідівна – стаж роботи 4 р, кількість декларацій - 1900.
  3. Сімейні медсестри: Фольта Наталія, Козловська Даниїла, Дорош Казимира, Середяк Леся.
  4. Молодша медсестра – Подгурська Галина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора