Мостиська міська рада

Львівської області

Здавали майно в оренду фізичній особі – не забудьте задекларувати отримані доходи

Дата: 07.02.2024 15:15
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Мостиська ДПІ нагадує, що відповідно до п.164.2 сь.164 Податкового кодексу України (далі ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування). Якщо орендарем є фізична особа (яка не є самозайнятою особою), то особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є орендодавець. Відтак, орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у встановлені нормами ПКУ  строки. При цьому, сума отриманого доходу, нарахованого податкового зобов’язання та сплаченого протягом звітного податкового року податку за результатами такого року, відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. Для зручності платників при поданні декларації пропонуємо ознайомитись з прикладами її заповнення, які розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024/prikladi-zapovnennya/.

Звертаємо увагу, що для громадян, які зобов’язані згідно законодавства  прозвітувати про отримані у 2023 році доходи, термін подання декларації – до 01 травня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора