Мостиська міська рада

Львівської області

Реалізація проекту «Впровадження  ініціативи з популяризації пожежного руху  у Мостиській територіальній громаді»

Дата: 16.11.2023 17:27
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

В рамках  Проекту «Впровадження  ініціативи з популяризації пожежного руху у Мостиській територіальній громаді», цими днями у закладах загальної середньої освіти сіл Зав’язанці, Крукеничі і Стрілецьке, де створено добровільні пожежні команди, міською радою організовано проведення практичних занять та тренінгів з питань протипожежної безпеки та надання першої домедичної допомоги.

Своїми знаннями і вміннями зі шкільною молоддю старших класів з питань протипожежної безпеки ділився провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Яворівського РУ ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Куп’як, а з питань надання першої домедичної допомоги – завідувачка народного дому с. Зав’язанці Дарія Костецька, яка є активним помічником в роботі добровільної пожежної команди цього населеного пункту та член команди Ігор Панчишин.  Заняття і тренінги у Стрілецькому закладі загальної освіти проводилися в укритті, у зв’язку із  повітряною тривогою.

В Мостиській територіальній громаді на сьогодні створено 5 ДПК для надання допомоги місцевій державній пожежно-рятувальній частині в запобіганні та ліквідації надзвичайних ситуацій, здійснення гасіння пожеж, надання, при необхідності, першої домедичної допомоги. Від злагоджених дій пожежного розрахунку, їх вмінь залежить збереження майна громадян, здоров’я і навіть  життя людей, які можуть опинитись у зоні надзвичайної ситуації.

Проект покликаний залучити до рядів добровольців-пожежників якомога більше бажаючих небайдужих молодих людей, оскільки безпека життєдіяльності мешканців громади є пріоритетом роботи міської  ради, частиною великої програми «Безпечна Львівщина».

Сам проект реалізується в рамках «Конкурсу мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеного з метою підтримки партнерів Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні, які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми «ULEAD з Європою» і співфінансується Програмою польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща

Від Мостиської міської ради у заходах брав участь відповідальний за питання цивільного захисту населення Володимир Волошин, моніторинг реалізації проекту проводив уповноважений Представництвом Фонду міжнародної солідарності опікун-експерт Юрій Благута. Активну участь у проведенні практичних занять та тренінгів приймає Яворівське РУ ГУ ДСНС у Львівській області, а також прикордонний загін с. Малнів.

Такі ж заходи заплановано ще у закладах загальної середньої освіти сіл Черневе і Малнова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора