Мостиська міська рада

Львівської області

Про новації у застосуванні РРО/ПРРО говорили у Мостиській ДПІ

Дата: 11.08.2023 12:36
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

В Мостиська ДПІ відбувся черговий «круглий стіл» за участі начальника Мостиської ДПІ Василя Дутко та ФОП, під час якого говорили про зміни при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, а також про фізичних осіб-підприємців, для яких застосування РРО/ПРРО є обов’язковим.

Податківець зазначив, що Закон щодо обов’язку використання РРО або ПРРО під час здійснення розрахункових операцій  набрав чинності ще із 01 січня 2022 року. Проте, під час воєнного стану законодавчо  визначено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану, на території України, санкції за порушення вимог Закону №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Разом з тим, посадовець звернув увагу на внесені зміни з 01 серпня 2023 року до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, в частині застосування відповідальності  (звільнення від відповідальності) за порушення вимог цього Закону.

Насамкінець податківець наголосив, що суб’єктам господарювання  слід дотримуватися законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО, а у разі необхідності потурбуватися про встановлення та застосування реєстраторів розрахункових операцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора