Мостиська міська рада

Львівської області

Прозвітувати про доходи громадяни можуть дистанційно через Електронний кабінет

Дата: 06.02.2023 10:46
Кількість переглядів: 122

Мостиська ДПІ нагадують жителям Рівненщини, що з початку 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Зверніть увагу, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу України (ПКУ);

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до розділу IV ПКУ не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів був сплачений податок відповідно до розділу IV ПКУ;

- у вигляді об'єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Декларація подається за вибором платника податків (за місцем його податкової адреси) особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Отож, громадянам, які  отримували у 2022 році доходи, з яких не сплачено податки, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації. Рекомендуємо прозвітувати про доходи дистанційно через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора