Мостиська міська рада

Львівської області

Про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) спілкувались під час «гарячої лінії» в Мостиській ДПІ

Дата: 07.09.2022 11:14
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Пропонуємо основні питання, на які платники отримували відповіді:

Яким чином суб’єкт господарювання може провести зміни або коригування даних, зазначених у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа(J/F1391801)?

Формою Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за ідентифікатором форми J/F139801 не передбачено проведення змін або коригувань даних.

Для виправлення помилки необхідно припинити роботу касира з невірними даними шляхом закриття робочої зміни та подати Повідомлення J/F1391801 з правильними даними повторно.

Які дії приймати суб’єкту господарювання, якщо був змінений кваліфікований електронний підпис касира для використання в ПРРО?

При зміні кваліфікованого електронного підпису касира для роботи з програмним реєстратором розрахункових операцій суб’єкту господарювання (користувачу) необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з нового сертифіката касира.

Яким чином суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган про звільнення касира?

У разі звільнення касира суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за ідентифікатором форми J/F1391801 з типом підпису «припинення роботи» для такого касира.

Інструкція щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

Також нагадуємо, що Порядок застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, розробленим відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.07.2016 за №635/34918 (далі – Порядок № 317).

Відповідно до п. 2 розділу II Порядку « 317 під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер. Фіскальний номер ПРРО становить унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі ПРРО, відповідно до алгоритму його формування.

Фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

Мостиська ДПІ Головного управлінні ДПС у Львівській област. нагадує, що з інформацією стосовно новацій застосування РРО та ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора