Мостиська міська рада

Львівської області

Працівники міської ради зустрілися з мешканцями будинку по вул. Галицька

Дата: 09.02.2022 14:12
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Сьогодні 8 лютого, представники Мостиської міської ради оглянули житловий будинок та надали детальну інформацію про можливість створення ОСББ та почерговість укладання договору на управителя багатоквартирним будинком.

Звернення надійшло від мешканців будинку, який знаходиться по вул. Галицька 23. Сьогодні будинками, в яких не створено ОСББ, ЖБК або немає управителя, продовжує опікуватися КП «Житловик».

Із липня минулого року в Україні діє закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який мав би стати першим серйозним кроком в реформуванні житлово-комунальної сфери.Цей закон передбачив механізми, за якими власники квартир отримають можливість управляти будинком, самостійно ухвалювати рішення щодо своїх помешкань, за допомогою трьох альтернатив: самостійне управління співвласниками, створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) або визначення управителя.

Таких прикладів об‘єднань вже тисячі по цілій Україні і кожне об’єднання співвласників може похизуватися своїми досягненнями. На території Мостиської ТГ створені ОСББ починають реалізовувати такі проєкти як утеплення будинків чи заміна дахів, а також облаштування прилеглих ділянок.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора