Мостиська міська рада

Львівської області

Зустріч з платниками податків щодо добровільного одноразового декларування. Новації у сфері застосування РРО та ПРРО  та сплати податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок

Дата: 24.01.2022 15:28
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

19.01.2021 року в ДПІ у Мостиському районі проведено зустріч з платниками податків щодо добровільного одноразового декларування громадян.Фахівцями Мостиської ДПІ було роз'яснено, що у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою (абз. перший п.п. 6.3 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ).

Декларант може додати до Декларації відповідні документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України (абз. дев’ятий п.п. 7.2 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ).

Декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до Декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України (абз. десятий п.п. 7.2 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ).

Враховуючи те, що у разі подання декларантом Декларації з типом «Звітна нова» попередньо подана Декларація вважається анульованою, то при поданні нової звітної Декларації декларантом подаються повторно усі необхідні документи.

По питанню касової дисципліни було вказано, платники 1-ї групи Єдиного податку з 01.01.2022 року не зобов'язані реєструвати та застосовувати  РРО/ПРРО. Уряд України та органи виконавчої влади не планують запровадження РРО/ПРРО для платників 1-ї групи Єдиного податку. Ведення обліку товарних запасів або якогось іншого додаткового обліку з 01.01.2022 року для платників Єдиного податку1-ї групи не передбачається.

По питанню  сплати податків і зборів , інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок було роз'яснено, що з  1 січня 2021 року сплачувати податки і збори, інші платежі, єдиний внесок можна через єдиний рахунок.

Єдиний рахунок — це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених ПКУ і єдиного внеску.

Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет (п. 351.2 ст. 351 ПКУ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора