Мостиська міська рада

Львівської області

Пожежна безпека при користуванні пічним опаленням

Дата: 18.01.2022 15:52
Кількість переглядів: 546

Фото без опису

Нагадуємо про важливість дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації печей

Оскільки в розпалві опалювальний сезон, у житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на виконання вимог пожежної безпеки, аби не трапилось біди.

 Досить часто причиною пожеж є те, що люди не оглядають печі перед початком, а також протягом опалювального сезону, ігнорують правила пожежної безпеки. Зважаючи на це, закликаємо громадян перевірити справність печі та димоходу, відремонтувати їх, почистити сажу, щоб не сталось її займання, заштукатурити та побілити усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали.

    Також біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист, а попіл та шлаки, які видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.

Важливо пам’ятати, що категорично заборонено залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними дітям, застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини.  У жодному разі не дозволено сушити й складати на піч одяг, дрова чи інші горючі предмети, адже це призводить до загорання та поширення вогню, а також розміщувати меблі на відстані ближче, ніж 1 метр від печі.

Закликаємо громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, адже так ви зможете запобігти пожежі у власній оселі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора