Мостиська міська рада

Львівської області

Про добровільне одноразове декларування з начальником Мостиської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Дата: 17.11.2021 09:35
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

16 листопада 2021 року про одноразове добровільне декларування під час інтерв'ю у Мостиській ДПІ ДПС у Львівській області Василь Дутко довів платникам щодо даного питання.

Начальник інспекції  повідомив, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в декларації.

Громадянам України надається право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, з яких не були сплачені податки і збори до 01 січня 2021 року, без зазначення джерела походження задекларованих активів.

У добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Декларування реального майнового стану надасть змогу безперешкодно витрачати кошти в майбутньому.

Звернув увагу, що декларація подаватиметься особисто декларантами виключно в електронній формі засобами Електронного кабінету. При цьому  вони отримають допомогу при заповненні декларації, пояснення щодо заповнення розділів. Декларант зможе заповнити та надіслати декларацію, сплатити визначені податкові зобов'язання, скориставшись платіжними системами. Також у кабінеті відображатимуться результати звірки декларації з даними Державного реєстру фізичних осіб. У разі встановлення невідповідності, платник отримає відповідне повідомлення.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У рамках амністії запропоновано ставки оподаткування доходів, які будуть задекларовані, а саме: 5% – загальна ставка; 9% – для закордонних активів та 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Також, назвав які активи підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню та хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням та хто не може бути декларантом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора