Мостиська міська рада

Львівської області

Внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства

Дата: 30.09.2021 17:13
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

30 вересня, рішенням сесії Львівської обласної ради внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки на 2021 рік.

Зокрема, зміни в програмі передбачають розширення фінансової підтримки для:

- виробників нішевих культур. Крім відшкодування вартості високорепродукційного насіння жита і гречки товаровиробники мають право компенсувати частину вартості (50%) насіння вівса та зернобобових культур придбаного та посіяного у поточному році;

- виробників плодів та овочевих культур, які тепер мають право звертатися до конкурсної комісії за компенсацією витрат, пов’язаних з використанням у поточному році мікробіологічних засобів захисту та живлення;

- виробників, які залучили банківські кредити і не отримали здешевлення за рахунок коштів державного бюджету, можуть відшкодувати відсотки за залученими кредитами в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ але не більше ставки, передбаченої угодою кредитування.

Продовжено термін подачі документів для фермерських господарств, засновниками яких є учасник АТО (ООС), на отримання бюджетної субсидії на 1 гектар сільськогосподарських угідь. Дотація надаватиметься не лише на землю, яка знаходяться у власності, а й у користуванні фермерського господарства. Така дотація передбачатиметься в розрахунку 5000 грн, але не більше 50,0 тис грн.

Також, внесено зміни щодо підтримки сільськогосподарської кооперації. Тепер дія Комплексної програми поширюється на новостворені сільськогосподарські кооперативи та спрощено порядок формування пакету документів на підтримку.

Суттєво спрощено процедуру отримання субвенції органами місцевого самоврядування на поліпшення громадських пасовищ.

Знято обмеження і розширено можливість для сільськогосподарських виробників у сфері органічного виробництва. Тепер вони зможуть отримувати як дотацію на 1 га угідь так і компенсацію вартості мікробіологічних засобів захисту та живлення. Однак, при цьому встановлено обмеження для отримання безповоротної фінансової допомоги за усіма напрямами Комплексної програми, яка не може перевищувати 300,0 тис грн. в рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора