Мостиська міська рада

Львівської області

Про посилення протипожежного захисту об’єктів

Дата: 26.11.2020 17:53
Кількість переглядів: 976

Фото без описуЗ настанням осінньо-зимового періоду у зв’язку з інтенсивним використанням опалювальних приладів, збільшенням навантаження на електромережі, недотриманням правил проведення електрозварювальних робіт, використовуванням відкритого вогню при розігріванні тепло-водо комунікацій, а також несанкціонованим спалюванням сухої трави на об’єктах підприємств, організацій та в житловому секторі значно збільшується кількість пожеж, що нерідко призводить до травматизму та загибелі людей.

За результатами проведеного впродовж січня-вересня місяців 2020 року інспекторським складом Мостиського РС ГУ ДСНС України  у Львівській області моніторингу стану з пожежами та їх наслідками від них на основі звітним матеріалів, зареєстровано 95 пожеж, за аналогічний період 2019 року (64 пожежі).

Жертвами вогню стають, як правило, престарілі одинокі люди та пенсіонери. З настанням осінньо-зимового сезону спостерігається тенденція збільшення кількості пожеж, особливо у житловому секторі.

Кожного року з настанням осінньо-зимового періоду стан протипожежного захисту ускладнюється. Збільшується кількість пожеж від опалювальних приладів та необережного поводження з вогнем.

В більшості випадків пожежі є наслідком того, що керівники та відповідальні особи послабили увагу до питань організації роботи щодо збереження державного майна від знищення вогнем, недостатньо вимагають від керівників підвідомчих об’єктів забезпечення виконання встановлених норм і правил, спрямованих на запобігання пожеж, послаблення виховної роботи у навчальних закладах щодо попередження дитячих пустощів з вогнем.

З метою покращення протипожежного захисту підприємств, організацій, суб’єктів господарювання та житлового сектору, а також забезпечення охорони державного та приватного майна від знищення вогнем в осінньо-зимовий період, організації масово-роз’яснювальної роботи серед населення, відповідно до пропозицій Мостиського районного сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Мостиська міська рада надає приблизний перелік протипожежних заходів при підготовці об’єктів до експлуатації у осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Пропонуємо врахувати питання про посилення протипожежного захисту об’єктів, завчасно розробити та здійснити пожежно-профілактичні заходи.

Приблизний перелік

протипожежних заходів при підготовці об'єктів до експлуатації у

осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

1. Силами адміністрації об'єктів, пожежно-технічних комісій та добровільних пожежних дружин (команд) провести перевірки стану пожежної безпеки виробничих, складських та інших приміщень, підготовленість у протипожежному відношенні до експлуатації в осінньо-зимових умовах. Вилучити пожежонебезпечні електронагрівальні прилади, заборонити використання відкритого вогню для відігрівання замерзлих водогінних та опалювальних систем.

2. Наказами визначити відповідальних за дотриманням протипожежного режиму, забезпеченням справності приладів опалення, електроустановок, технологічного обладнання. Заборонити експлуатацію несправних приладів опалення та саморобних електронагрівальних приладів. Організувати огляди приміщень після закінчення роботи.

3. Провести протипожежні інструктажі з робітниками та службовцями в першу чергу з тими, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, відповідальними за експлуатацію опалювальних систем та електронагрівальних установок.

4.Переглянути та доповнити склад бойових розрахунків пожежних дружин /команд/. Закріпити за членами ПД(К) виробничі дільниці, установки та приміщення для повсякденного нагляду за дотриманням там протипожежного режиму.

5. Здійснити перевірку технічного стану розташованих на об'єктах автоматичних систем пожежної сигналізації та пожежогасіння, внутрішнього і зовнішнього протипожежного водогону та інших джерел водопостачання, підготувати їх до експлуатації в умовах низьких температур. На холодний період зняти вогнегасники, що розташовані за межами приміщень, інформацію про їх розміщення помістити на пожежних щитах та стендах.

6. Встановити суворий контроль за проведенням зварювальних та інших вогневих робіт, категоричної заборони використання відкритого вогню для відігрівання комунікацій, несанкціонованого спалювання сухої трави, відходів та листя.

7. Керівникам культурно-просвітних і видовищних закладів практично відпрацювати з обслуговуючим персоналом дії згідно планів евакуації людей на випадок виникнення пожежі.

8. У виробничих, складських, адміністративних та інших приміщеннях перевірити справність засобів виклику пожежно - рятувальної служби.

9. Не здавати в оренду приміщення без заповненої декларації на відповідність матеріальної технічної бази.

10. Привести в повну готовність первинні засоби пожежогасіння.

11. У житлових будинках провести обстеження підвальних, сушильних та горищних приміщень закріплених житлових будинків. Очистити дані приміщення від побутових відходів. Вхідні двері підвалів та горищ закрити на замки. Провести з мешканцями будинків роз'яснювальні бесіди щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки в побуті.

12. Перевірити готовність жилих будинків, комунікацій, обладнання і елементів благоустрою до експлуатації в осінньо-зимовий період;

13. Організувати прибирання території від сухої трави (шлях скошування) та рослинності (опалого листя) :

          - між будинкову територію житлового сектору;

          - головам ОСББ - між будинкову територію житлового сектору;

          - керівникам підприємств - прилеглу територію та територію підприємств;

          - керівникам дачних кооперативів – територію дач та прилеглу територію;

          - керівникам гаражних кооперативів – територію гаражних кооперативів та прилеглу територію;

          - керівникам залізничних станцій -  прилеглу територію вздовж залізничної колій.

Заборонити спалювання зібраного листя та сухої трави на своїх територіях


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора